vrijdag 31 maart
11°C
1 km

Geen zwaardere straf voor mannen die vrouw verkrachten en filmen

De twee mannen die in 2018 een jonge vrouw verkrachtten in de toiletten van een Gents café, krijgen geen zwaardere straf. Dat heeft het Gentse Hof van Beroep beslist. Daarmee bevestigt het Hof het vonnis van de correctionele rechtbank in 1ste aanleg van maart 2021.

Het gaat om een verkrachting in de toiletten van café Lime in de Overpoortstraat. Het slachtoffer had veel gedronken en herinnerde zich niets meer, maar op een filmpje dat circuleerde, was te zien dat de 2 mannen seks hadden met haar.

16 en 20 maanden cel
Volgens de beklaagden gebeurde dat met onderlinge toestemming, de correctionele rechtbank ging niet akkoord. De mannen werden schuldig bevonden aan verkrachting. De ene werd veroordeeld tot 16 maanden cel met uitstel, de andere, die de feiten ook filmde, kreeg 20 maanden. 

Blanco strafblad
Het openbaar ministerie gng in beroep en vroeg een zwaardere straf, maar daar gaat het Hof van Beroep dus niet op in.  "De feiten blijven bewezen", klinkt het. "Daar staat tegenover dat de beide beklaagden een blanco strafblad hebben en nog erg jong zijn. Dit is de juiste straf om hen kansen te blijven geven en recidive te vermijden."