Gent komt met Lente- en Zomerplan: “Wees welkom, maar vermijd te drukke plekken”

De stad Gent lanceert de eerste fase van haar Lente- en Zomerplan. Daarin staan maatregelen om bezoekers door te verwijzen naar minder drukke plekken. Ook wil de stad minder afval op de openbare weg en komt er extra mobiel sanitair.

Volgende week wordt mooi lenteweer voorspeld en dat zal ongetwijfeld weer veel mensen naar de stad lokken. Om die drukte op te vangen, heeft de stad Gent nu een plan klaar. De eerste fase behelst de binnenstad en loopt tot aan de heropstart van de horeca.

  • Doorverwijzen naar minder drukke plekken
    Als het op een plaats zoals de Graslei te druk wordt, zullen informatiecoaches en gemeenschapswachten aan bezoekers vragen om naar een rustigere plek te trekken. Ook zorgt de stad voor alternatieven: er komen zitbanken op het Sint-Michielsplein en het Sint-Baafsplein en aan het Spaans Kasteelplein komt een speelcontainer.
  • Minder afval
    De stad start samen met Ivago een sensibiliseringscampagne om het toenemende afval een halt toe te roepen. Op het Sint-Pietersplein zal er opruimmateriaal beschikbaar zijn. En wie toch afval achterlaat, wordt daarop aangesproken.
  • Meer publiek sanitair
    Nu de horeca gesloten is, wordt er meer gebruik gemaakt van publiek sanitair. Daarom komen er extra sanitaire containers. De Stad Gent houdt het gebruik in het oog en stuurt het aantal poetsbeurten bij wanneer nodig.