Gent schrapt de grote winterevenementen

De intrede van de Sint gaat morgen niet door in Gent. De stad schrapt ook alle andere grote winterevenementen zoals de Winterfeesten en de Nieuwjaarsreceptie. Er komt tijdens de kerstperiode wel een ijspiste met winterbar.  

De coronacijfers zijn ook in Gent niet goed. De stad kent momenteel een verdubbeling van het aantal besmettingen op 14 dagen tijd. En dat is verontrustend, zeker omdat ook de Gentse ziekenhuizen op "hun tandvlees" zitten. Ook zij zien veel collega's uitvallen. Daarom heeft de crisiscel van de Stad Gent vandaag beslist om een aantal grote winterevenementen te schrappen. Dat zou moeten helpen om de cijfers naar omlaag te krijgen. 

Geen blijde intrede van de Sint

Het eerste grote evenement dat wegvalt dit jaar is de intrede van de Sint. Die stond zondag op de agenda. maar kinderen onder de 10 hoeven geen mondmasker te dragen en hebben ook geen Covid Safe Ticket. Daarom kan de veiligheid niet gegarandeerd worden. Gent hoopt met het annuleren van de intrede de lagere scholen te vrijwaren. Ook de Winterfeesten moeten er aan geloven, net als de Nieuwjaarsreceptie. Op die evenementen is het onmogelijk om een CST controle uit te voeren. Bovendien gaan de maskers daar naar beneden om te eten, te drinken en te zingen. Ook het vuurwerk van oud naar nieuw is afgelast. Een spijtige zaak, maar veiligheid gaat boven alles. Gent benadrukt dat de koopzondagen wel zullen plaatsvinden, de handelaars zullen extra tips krijgen om die zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

foto: stad Gent