Gentenaars krijgen deze zomer voorrang op Blaarmeersen

Gentenaars, Oost-Vlamingen en studenten in Gent krijgen deze zomer voorrang om te gaan zwemmen, zonnen of spelen op de Blaarmeersen. In tegenstelling tot vorig jaar moeten zo ook niet reserveren.

Aangezien het coronavirus naar alle waarschijnlijkheid ook deze zomer nog een impact zal hebben, zal het publiek ook dit jaar beperkt worden op de Blaarmeersen. Zo wordt er vanaf half mei opnieuw gewerkt met een reservatiesysteem. Dat zal eerst enkel in het weekend van toepassing zijn, daarna ook op woensdag en in de zomervakantie elke dag. 

Niet-Oost-Vlamingen betalen 1 euro per dag

Opvallend, dat systeem geldt niet voor Gentenaars, Oost-Vlamingen en studenten aan de Gentse universiteit en hogescholen. Voor hen wordt een stuk strand vrijgehouden, waar zij op elk moment toegang tot krijgen. Bezoekers van andere provincies moeten wel reserveren en betalen: 1 euro reservatiekost per ticket. Aan de ingang moeten zij hun registratiecode en eID tonen. 

Familiezone versus sportieve zone

Tijdens de zomervakantie wordt de zwemzone ook uitgebreid met het stuk water aan het sportstrand. Op het strand zelf komen twee zones: een rustige familiezone en een sportieve zone. Er komen ook aparte rookzones, enkel daar zal roken worden toegestaan. Bij mooi weer zullen de redders ook in mei, juni en september voorzien worden. Indien nodig zullen ze in de zomervakantie ook aanwezig zijn tot 21u in plaats van 19u.