maandag 26 september
14°C
4 km

Gentenaars mogen mee beslissen over toekomst Blaarmeersen

De stad Gent gaat samen met de Gentenaars op zoek naar een permanente toekomstvisie voor de Blaarmeersen. De afgelopen twee jaar zijn door corona en door vechtpartijen verschillende maatregelen op poten gezet, om de sfeer en de veiligheid op het strand te verbeteren. 

Ook komende zomer wordt het strandgedeelte van de Gentse Blaarmeersen omheind. Daarmee hoopt de stad amokmakers weg te houden. Het is een van de maatregelen na verschillende vechtpartijen met Brusselse jongeren vorig jaar. 

Proefopstelling
Maar de stad wil die beslissing niet zomaar nemen en dus ook de bezoeker betrekken. "We gaan de komende zomer een proefopstelling doen", zegt Gents schepen van Sport Sofie Bracke. "Daar gaan we een uitgebreid gebruikersonderzoek aan koppelen. We willen van onze gebruikers, bezoekers horen: hoe hebben ze dat nu ervaren?" 

Extra waterpret
Na de ingrepen vorig jaar, ging de de Blaarmeersen uiteindelijk een rustige en gemoedelijke zomer tegemoet. Dat blijkt uit de evaluatie. De evaluatie van de zomer van 2022 zal de uiteindelijke visie voor de Blaarmeersen mee bepalen. De capaciteit op het strand blijft beperkt en vanaf deze zomer zal de toegang alleen nog gratis zijn voor Gentenaars en kinderen jonger dan 12. En zij zullen kunnen rekenen op nog meer waterplezier, want er komt een nieuw speeltoestel in het water.