zaterdag 27 april
16°C
5 km

Gents bedrijf gaat gesloten centra helpen met administratie

Het Gents bedrijf In The Pocket gaat het werk voor het personeel van de gesloten centra in ons land een pak eenvoudiger maken. In The Pocket maakt software op maat en zal de gesloten centra voor een groot deel digitaliseren. Daardoor zullen de medewerkers minder administratief werk hebben en is er op elk moment van de dag een mogelijkheid om het aantal beschikbare plaatsen in de centra te bekijken. 

In ons land zijn er 6 gesloten centra, waaronder in Steenokkerzeel en Brugge. Dat zijn plaatsen waar mensen van buitenlandse afkomst zonder verblijfsvergunning tijdelijk onderdak krijgen en wachten op hun uitzetting. Voor de medewerkers van de centra is het op dit moment een administratieve rompslomp om documenten in orde te brengen. Maar daar gaat het Gents bedrijf In The Pocket verandering in brengen. Op vraag van staatssecretaris voor asiel en migratie Nicole de Moor, gaan zij software ontwikkelen die het werk voor een stuk verlichten.

Nicole de Moor (CD&V) - staatssecretaris voor Asiel en Migratie: "Wel we zullen met het nieuwe digitale systeem alle gegevens van de mensen in de gesloten centra beter kunnen bijhouden. Dat gaat dan over een medische noden, maar ook disciplinaire maatregelen die worden getroffen, het plannen van de terugkeervluchten bijvoorbeeld. We gaan dat allemaal digitaal kunnen doen en dat is allemaal veel efficiënter zodat de terugkeerbegeleiders bij de dienst Vreemdelingenzaken bezig kunnen zijn met hun job in plaats van met al die administratieve rompslomp".

De Belgische overheid had keuze uit 10 bedrijven, maar koos specifiek voor het Gentse In The Pocket. Hun ervaring en expertise gaven de doorslag. Het bedrijf bestaat intussen 14 jaar, heeft kantoren in binnen-en buitenland en werkte al samen met klanten als Payconiq en Its me. 

Hannes Van de Velde - Chief Product Officer In The Pocket: "Wij verstoppen ons hier niet achter onze laptops of kantoren om software te ontwikkelen. We gaan eerst in het veld gaan kijken wie dit platform moet gebruiken en wat de noden zijn. Hoe werken ze op dit moment en welke inefficiënties zijn er in de huidige manier van werken. Zo krijgen we een heel goed begrip van de noden en hoe we die kunnen oplossen. Werken met persoonsdata en gevoelige data, daar willen we natuurlijk met de nodige robuustheid en veiligheid mee omgaan om hier vooral een veilig en werkbaar platform te ontwikkelen".