Gentse gevangenis zoekt nieuwe medewerkers

In de Gentse gevangenis aan de Nieuwewandeling zijn ze dringend op zoek naar negentien nieuwe personeelsleden. Er staat een vacature open voor extra penitentiaire bewakingsassistenten. `t Gaat om een startbaanovereenkomst. Wie wil solliciteren moet dus jonger zijn dan 26 jaar. Net zoals in alle andere gevangenissen kampen ze ook in Gent met een groot personeelstekort. De vrijetijdsbesteding voor de gedetineerden is daarom tijdelijk geschrapt, om de werkdruk op het personeel te verlagen.

Wie de schoolbanken nog maar pas heeft verlaten en niet meteen een geschikte job heeft gevonden, die kan zich misschien kandidaat stellen voor een vacature binnen de Gentse gevangenis. Hier zijn ze op zoek naar 19 nieuwe personeelsleden, die zullen aan de slag gaan als penititair bewakingsassistenten.

Ann De Meyer, directeur gevangenis Gent: "Dat zijn mensen die hier op sectie staan, die rechtreeks contact hebben met de gedetineerden. Maar het kan ook mogelijk zijn dat we die mensen tewerkstellen aan de portier. We hebben eigenlijk tekorten in al onze teams, op korte termijn zijn er veel mensen weggegaan, met pensioen, en we hebben nu onmiddelijk negentien vacatures in te vullen voor jongeren onder de 26 jaar".

Jonger dan 26 jaar zijn is een must voor deze vacatures, maar veel echte vereisten om de job te kunnen binnenhalen zijn er niet.

Ann De Meyer, directeur gevangenis Gent: "Om hier te kunnen starten dien je een middelbaar diploma te hebben, om het even welke richting. Heb je geen middelbaar diploma dan kan je via een instapkaart ook aangeworven worden dus via een website van de overheid, werkenvoor.be, kan je die instapkaart behalen. Dus op dat vlak is het wel heel laagdrempelig en is de waaier die we zoeken erg ruim. Mensen moeten uiteraard van goed gedrag en zeden zijn, dat spreekt voor zich in een gevangenis, en voor de rest zoeken we mensen die zeer leergierig zijn, die stressbestendig kunnen werken, professioneel zijn en die een echte teamplayer zijn".