Getuigenis van studente gaat viraal: "Ik zit er volledig door"

Meer dan 1600 keer gedeeld en 700 reacties. Eske De Pauw is zelf geschrokken van wat haar getuigenis op Facebook heeft teweeggebracht. Daarin vertelt ze hoe moeilijk ze het heeft in deze coronatijden en hoe weinig steun de studenten krijgen.

Eske studeert aan de Arteveldehogeschool en zit net als de andere studenten al een hele tijd thuis. Ze heeft het erg moeilijk met de eenzaamheid en het gebrek aan steun in deze periode. "Vier dagen in de week moet ik achter mijn bureau alles zelf uitzoeken" zegt Eske. "Dat vind ik super moeilijk, omdat ik het niet vind. Ik ben ook nog maar zelden op de campus geweest. Ik weet ook niet aan wie ik mijn probleem moet voorleggen. Waar ik ermee naartoe kan."

"Betere begeleiding is nodig"

Eske uitte haar gevoelens in een lange tekst op haar Facebookpagina. In geen tijd werd de post 1600 keer gedeeld. Ze kreeg er ook al meer dan 700 reacties op, vooral van medestudenten die hetzelfde meemaken. Ze is blij dat ze niet alleen is, zegt ze, maar het toont ook aan dat veel studenten in hetzelfde schuitje zitten. Eske hoopt dan ook dat de hogeschool de studenten hierin beter begeleidt.

Arteveldeschool reageert: "Er is wel hulp, maar goed dat het taboe doorbroken wordt"

Met Eskes verhaal in het achterhoofd, trokken we naar de Arteveldehogeschool zelf. Daar staan heel wat studentenvertegenwoordigers, coaches en psychologen voor de studenten klaar. Al erkennen ze wel dat al hun werk nu wat minder zichtbaar is, doordat studenten amper nog op de campus moeten zijn. Maar het is goed om het taboe te doorbreken, klinkt het.