donderdag 7 december
5°C
0 km

Hein Vanhaezebrouck is ongerust na de wintermercato

Hein Vanhaezebrouck, de trainer van KAA Gent, heeft gisteren op de persconferentie na de match tegen Genk flink uitgehaald naar het beleid van zijn club. Hij vergeleek het jeugdbeleid van leider RC Genk met dat van de Buffalo's en stelde vast dat Gent tekort schiet.

Volgens Vanhaezebrouck is KAA Gent té afhankelijk van makelaars die hier buitenlandse spelers droppen die nooit echt doorbreken in het A-elftal, terwijl RC Genk eigen jeugd in de eerste ploeg kan laten doorstromen. Het verschil wordt zo met de dag groter volgens de Gentse coach.  

Hein Vanhaezebrouck, trainer KAA Gent :  "Salah en Malik dat zijn de enige twee dit dit niveau aankunnen, chapeau voor Malik, die heeft het voortreffelijk gedaan vandaag, en dat voor een 17-jarige. Maar daar komt niemand achter. Dus wat zin heeft het om daar iemand bij te halen, dan kan die niet spelen met het tweede elftal, wat heir ook belangrijk is. Alhoewel het niet geholpen heeft want ze hebben serieus verloren, nee zo is het nu eenmaal. Dat is ook het verschil met RC Genk he. Die hebben een jeugdopleiding die staat als een huis. Ik heb het zelf mogen meemaken en dat is al een hele tijd geleden dat ik daar was. Maar Breugelmans zit daar al zoveel jaren, nog altijd. En ieder jaar halen zij kwaliteiten, halen zij spelers van AA Gent weg. Vorig seizoen nog. Daar kan je alleen maar als club fier op zijn. En wij, ja, wij zijn te afhankelijk van spelers die via makelaars binnen komen. En wij zijn trots om te zeggen dat we een speler uit Haiti hebben of uit Jordanie, of uit ... Sorry he, nee serieus ik meen het. Hoeveel van die jongens zijn hier al in de A kern terechtgekomen? In 20 jaar. Je moet ze niet op 1 hand tellen he, met 2 vingers heb je genoeg.... en nu heb ik genoeg gezegd.