Industrieel Museum Zeeland toont opmerkelijke collectie Lego

Fans van Lego kunnen twee weken lang terecht in het Industrieel Museum in Sas van Gent. Legobouwer Aloys Sponselee stelt voor de tweede keer zijn werken tentoon aan het publiek. Om zijn passie met lego te delen is iedereen ook welkom om de vele Lego-trucks en -auto's uit te testen en met de onderdelen te bouwen. En voor de echte fans vallen er ook prijzen te winnen. 

 Aloys Sponselee, technisch Lego-bouwer: "Het mooiste stuk en waar ik het meest trots op ben, fier zoals ze in Vlaanderen zeggen, is toch wel de drie tractoren. En ze rijden, je kan ze besturen en kunnen ook de laadbak doen kiepen". 

En dat zijn slechts enkele van de tientallen bouwwerken die Aloys tentoonstelt. Wie net zoals hij fan is van Lego kan tot 6 augustus terecht in het Industrieel Museum in Sas van Gent. Je kan er kijken én spelen met de vele auto's, vrachtwagens en graafmachines die de Lego-man zelf in elkaar puzzelde. Want nu een mooie hobby is, is ontstaan uit een donkere periode. 

Aloys Sponselee, technisch Lego-bouwer: "Een jaar of tien terug zat ik diep in een depressie en toen zag ik bij een vriend lego staan. Vroeger heb ik nog met Mekano gespeeld toen ik toen-elf jaar was. En dat lijkt erop en toen dacht ik, dat ga ik ook doen. Dat gaf me gewoon afleiding in een nare periode en nu soms nog steeds". 

Vanaf vandaag tot en met 6 augustus kan je dagelijks de expo van Aloys beleven in het Industrieel Museum in Sas Van Gent. Voor de echte fans zijn er ook enkele Lego-sets te winnen.