Ivago heeft kraanwagen voor asbestophaling

IVAGO zal vanaf februari asbestafval van gezinnen en jeugdverenigingen in Gent en Destelbergen aan huis ophalen. Mensen met asbestafval kunnen daarvoor nu al een afspraak maken. Voor dertig euro komt een speciale kraanwagen het afval ophalen. Je krijgt ook een beschermingskit om asbesthoudend afval veilig te verwijderen.

Met een speciale vrachtwagen komt Ivago vanaf februari het asbesthoudend afval in Gent en Destelbergen bij je thuis ophalen. Asbest is kankerverwekkend en 't is niet goedkoop om het veilig te verwijderen. Daar wil de intercommunale IVAGO nu iets aan doen. Ze voorziet platte zakken voor golfplaten en bulkzakken voor andere materiaal, zoals leien en tegels.

Bram Van Braeckevelt - voorzitter IVAGO: "Dus ze kunnen hier zakken komen afhalen aan dertig euro. Je krijgt ook een beschermingkit: mondmasker, handschoenen en dit fantastisch outfit om je zo goed mogelijk te beschermen als je met asbest aan de slag gaat, want het blijft gevaarlijk en we willen er zo goed mogelijk mee aan de slag gaan als je het verwijderd".

Voor die dertig euro mag je tot 500 kg asbest aanbieden. De ophaling stond eigenlijk al een jaar geleden gepland, maar kan nu pas echt van start gaan. IVAGO biedt de dienst meteen aan over haar volledige grondgebied. Op de website van IVAGO vind je alle richtlijnen om asbest veilig te verwijderen en veilig klaar te zetten. Het project loopt drie jaar en wordt nadien geevalueerd. Je kan asbestafval ook nog altijd gewoon blijven binnenbrengen op het recylcagepark.