woensdag 17 augustus
25°C
82 km

Ivago lanceert "Propere commerce" op de Horecabeurs

Horecazaken in Gent die de buurt rond hun cafe of restaurant netjes houden kunnen vanaf vandaag lid worden van de Propere Commerce. De netheidscampagne is een initiatief van de stad Gent en afvalintercommunale IVAGO.

Met de propere commerce willen ze horecazaken stimuleren om niet alleen hun zaak maar ook de buurt errond afvalvrij te houden. Wie lid wordt van de Propere Commerce krijgt een gepersonaliseerde vuilnisbak en afvalzakken. Zo weet de klant meteen dat hij met een milieubewuste horecabaas te maken heeft. Want een proper pand, een contente klant. Dat is de slogan van de campagne. 

Bram Van Braeckevelt (Groen), voorzitter IVAGO: "We zorgen voor een mooi logo dat ze zelf ook kunnen uitstallen, waarbij ze zelf aangeven, dat ze bereid zijn om de buurt proper te houden rond hun zaak, dat ze te kennen geven dat ze bereid zijn om minder afval te produceren, en zo versterken we elkaar, aan de ene kant zeggen ze wij willen graag in een proper Gent wonen, de klant weet dan direct dat hij een zaak binnenstapt die milieubewust is en langs de andere kant zorgt het ook voor propere buurten en daar is iedereen mee gebaat"

Promotie op Horeca expo

De campagne Propere Commerce richt zich in de eerste plaats op vier Gentse zones waar nogal wat afval wordt achtergelaten. Vier horecazaken uit die buurten hebben zich intussen al lid gemaakt van de propere commerce campagne. Maar da`s natuurlijk niet voldoende. Met een infostand op de Horecabeurs in Flanders Expo proberen de stad Gent en IVAGO de komende dagen nog meer horecazieltjes te winnen.