dinsdag 27 september
12°C
4 km

Job in eigen streek? Kijk eens op JobsIn

Slechts een op de vijf inwoners in de Vlaamse Ardennen werkt in eigen gemeente. En dat terwijl de regio meer dan achtduizend werkzoekenden telt. Hoog tijd om daar iets aan te doen, klonk het bij een aantal lokale besturen. Ze sloegen de handen in elkaar en kwamen uit bij een nieuwe jobsite, met daarop de vacatures uit jouw streek.

Vandaag lanceerden Ronse, Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en Gavere het online vacatureplatform JobsIn. Ze hopen daarmee de meer dan tienduizend openstaande vacatures in de streek te kunnen invullen. De nieuwe website werd voorgesteld bij Samsonite in Oudenaarde. Ook zij zijn nog op zoek naar heel wat nieuw personeel. Werken in eigen streek heeft tal van voordelen. Maar het zijn vooral de korte pendeltijden die toekomstige werknemers kunnen overtuigen. Dat benadrukt VOKA, de werkgeversorganisatie die de gemeentes ondersteunt. 

 Sally Verpoort - Regiodirecteur VOKA : "Ja, mobiliteit komt toch vaak naar voren. Zeker als je niet beschikt over eigen vervoer ligt die drempel toch wel hoger om die verplaatsing te gaan maken. Maar als je dan kan werken in eigen stad of gemeente, of zelfs in een randgemeente, ga je tal van werkgevers kunnen bereiken die met de fiets, te voet, met het openbaar vervoer of met de wagen zeker en vast bereikbaar kunnen zijn".