vrijdag 14 juni
19°C
61 km

KAA Gent speelt belangrijke Europese thuismatch

Voetbalclub KAA Gent start morgenavond voor eigen publiek aan een belangrijk tweeluik. Gent moet het in de derde voorronde van de Conference League opnemen tegen de Poolse club Pogon Szczecin. Als dat lukt wachten de playoffs en daarna  de groepsfase. Een goed resultaat morgen in de Ghelamco arena kan al wat gemoedsrust geven voor de terugwedstrijd in Polen. Maar eenvoudig zal het niet worden volgens coach Vanhaezebrouck. Want de Buffalo's missen Nurio Fortuna. 

AA Gent zit momenteel in een  goede flow, de twee voorgaande wedstijden in de conference league werden makkelijk gewonnen en ook in de competitie haalden de buffalo's een 6 op 6. Toch waarschuwt de trainer voor een moeilijk duel morgen, want de Poolse competitie is sterker dan de Slovaakse,  de vorige tegenstander van AA Gent in de conference league.

Hein Vanhaezebrouck - trainer KAA Gent: "Deze ploeg heeft meer ervaring dan Zilina dat een super jonge ploeg was. Deze ploeg is ook steviger meer individuele kwaliteiten denk ik meer duelkracht. Veel offensief geweld, scoren gemakkelijk. Het zal een ander kaliber zijn dan de eerste ronde".

De Buffalo's willen thuis een zo goed mogelijk resultaat neerzetten. Ze moeten dat wel doen zonder Nurio Fortuna. Hij blesseerde zich op het einde van de wedstrijd op Mechelen. Wellicht een blessure voor enkele weken.