maandag 3 oktober
17°C
0 km

Kappers willen werken

Heelwat kappers hebben vandaag hun kapperstoel buiten gezet om aan te tonen dat ze in de problemen zitten. De sluiting van hun salons zorgt bij veel gezinnen voor grote problemen. “We kunnen perfect veilig werken” zeggen de kappers. 

Een 12-tal kappers uit Nazareth en Eke trok vanmorgen al om 10.30u de kappersstoel naar buiten in Nazareth. Initiatiefnemer Koen Michiels wou met de actie protesteren tegen de sluiting van de kapsalons. De kappers brachten hun knuffelcontact mee als model en gingen aan de slag. Coronaproof en op een veilige afstand van elkaar. “En dat kunnen we ook in eigen zaak” zeggen de kappers. 

Geïnvesteerd in veiligheid 

De kappers hebben zich tijdens de eerste lockdown in orde gesteld. Ze investeerden in plexiglas,  ontsmettingsmiddelen en extra schorten om veilig te werken.  Maar ook in de kapsalons zelf is vaak zwaar geïnvesteerd. Een salon inrichten kost al snel een pak geld, en sommige kappers betalen 2 keer huur, voor hun huis en de zaak. En dat weegt zwaar door. Het is geen vijf voor twaalf, maar wel kwart over twaalf. 

Betere tegemoetkoming

Volgens de sectorfederatie coiffure.org vrezen de kappers dat ze het niet zullen halen met de huidige steunmaatregelen. Ze vragen extra steun in de zin van een BTW-verlaging, het kwijschelden van de RSZ-kosten in het vierde kwartaal en de bestrijding van de oneerlijke concurrentie.