woensdag 30 november
9°C
19 km

Keisse aan de zijde van De Buyst voor laatste Zesdaagse

Iljo Keisse krijgt voor zijn laatste zesdaagse een topper als ploegmaat. De Keizer van ’t Kuipke neemt afscheid van zijn publiek met Jasper De Buyst aan zijn zijde, De Buyst die de Zesdaagse al eens won in 2013 en 2014 en vorig jaar tweede eindigde met Roger Kluge. Het worden trouwens drukke dagen voor Iljo, want amper 4 dagen na de finale van de zesdaagse zit hij nog eens op de fiets tijdens Merci Iljo, het ECHTE afscheid van de piste

Wielerliefhebbers kijken er reikhalzend naar toe, naar de 100e verjaardag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Die valt dit jaar toevallig samen met het afscheidsjaar van Iljo Keisse. De gentse publiekslieveling is 39 en stopt met koersen. Maar niet vooraleer hij nog eens een laatste gooi doet naar de winst in zijn zesdaagse. Tussen 15 en 20 november krijgt hij met Jasper De Buyst alvast een renner naast zich die het klappen van de zweep kent. Als ze d’erin slagen om te winnen zal dat voor Keisse de 8e overwinning in Gent zijn. 

Merci Iljooo!

Na de zesdaagse kan Iljo nog een dag of drie uitrusten om daarna voor de allerlaatste keer op de fiets te springen voor Merci Iljo! Een totaalspektakel op 24 november in ’t Kuipke, met koers van de bovenste plank. Keisse vormt daar een Team Belgium met ondermeer Hesters, De Buyst en Vergaerde. Zij rijden tegen Team International, met ondermeer Ganna en Cavendish. Naast de sport zal er die avond ook veel randanimatie zijn, en een heuse afterparty zet een punt achter Iljo Keisse zijn mooie carriere.