dinsdag 18 juni
19°C
4 km

Kerk van Bentille gaat tegen de vlakte, in de plaats komen parkeerplaatsen

Opvallend nieuws uit Sint-Laureins, want de kerk in het dorpje Bentille wordt gesloopt. In de plaats komen een twintigtal parkeerplaatsen.

Het gemeentebestuur neemt die beslissing in samenspraak met de kerkfabriek en de nabijgelegen school. De kerk was al ontwijd en had voor de rest geen functie meer.

Hugo Coene (Samen Anders) - schepen van Kerkfabrieken Sint-Laureins: "Wij weten dat het gevoelig ligt, want een kerk heeft een zekere geschiedenis, heeft een identiteit van het dorp. Maar we moeten naar de toekomst kijken. Als niemand het gebouw gaat onderhouden, dan zal het vervallen. Voor Bentille is het het best dat we de ruimte in het midden van het dorp gebruiken voor zowel een veilige toegang voor de kinderen naar de school te garanderen en om bijkomende ruimte te maken om hier evenementen in de kern van Bentille te organiseren. Ik denk bijvoorbeeld aan de kermis". 

Het dorpsgezicht zal binnenkort dus veranderen. De kerk was al een tijdje ontwijd en werd nu enkel gebruikt als turnzaal voor de school. Maar door de nieuwbouw is dat nu niet meer nodig. Zowel de gemeente als de kerkfabriek hadden geen nieuwe invulling voor het gebouw. Daarom is beslist om op de plaats van de kerk een twintigtal parkeerplaatsen aan te leggen. 
 

insluiten