Kinderarts uit Ronse op missie naar Libanon

“Ter plaatse is er nauwelijks medicatie en medisch materiaal voorhanden”, vertelt kinderarts Delphine Santens uit Ronse. In september vertrekt ze naar Beiroet, de hoofdstad van Libanon. Ze gaat er medische zorg verlenen aan de kinderen van Syrische vluchtelingen.

Ze doet dat op vrijwillige basis en op vraag van See and Smile. Een organisatie die belangeloos plaatselijke medische hulp aanbiedt. Oorspronkelijk was het plan om hulp te gaan bieden in Gambia maar de autoriteiten laten de komst van een aantal hulpverleners niet toe.

Hoge nood aan medisch materiaal en medicatie
Veertien dagen lang zal dokter Santens Syrische kinderen helpen. Een missie die ook door de VN wordt ondersteund. Maar medisch materiaal en medicatie moet ze zelf verzamelen en meebrengen.

“We hebben nog heel veel nodig zoals antibiotica, een simpele paracetamol, maar ook morfine. Medicatie tegen diarree en uitdroging, tegen constipatie. Wat voor ons heel basic is, is daar heel hard nodig.”

Online volgen
Dokter Santens doet een oproep aan iedereen die wil helpen en die medicijnen ter beschikking wil stellen. Ze zoekt ook materiaal voor wondzorg en medische apparatuur. Het avontuur van Delphine Santens kan je binnenkort volgen via haar facebookpagina.

Voor schenkingen van medicatie, medisch materiaal of een financiële steun kan je terecht op:  drsantens@pediatrician.com