dinsdag 16 april
9°C
52 km

KMSK Deinze stelt Hans Somers voor als nieuwe trainer

Voetbalclub KMSK Deinze heeft de nieuwe trainer officieel voorgesteld. Hans Somers volgt de ontslagen Marc Grosjean op. Een ontslag dat toch verrassend kwam aangezien de resultaten goed zijn en in de lijn van de ambitie liggen. Hans Somers moet die lijn dus doortrekken en als het even kan, het voetbal naar een nog hoger niveau tillen. Want de club wil graag naar de hoogste afdeling. Somers krijgt zijn vaste assisten Hans Visser naast zich. 

Gisteren gaf ie voor de eerste keer training en vandaag wordt hij officieel voorgesteld aan de pers, Hans Somers. Hij moet dus de ambitie van de club, de top 6 in de challenger Pro League en het liefst kampioen spelen, waar maken.

Hans Somers – trainer KMSK Deinze: "De ambitie blijft hetzelfde dat is top 6 met indien er mogelijkheid is tot promotie. Zo hebben de mensen dat ook tegen mij gezegd. Daar gaan we voor, we zien wat de mogelijkheden zijn. Maar er zijn nog heel veel wedstrijden te spelen en er is maar één wedstrijd dat telt en dat is de volgende". 

Blijft natuurlijk de vraag waarom Grosjean moest vertrekken als de resultaten goed zijn en sportief alles op schema zit?

Adrián Espárraga - sportief directeur KMSK Deinze: "Wij waren alles aan het spreken te voorbije dagen. Hoe de situatie is binnen de club, niet alleen op het sportieve vlak maar ook het extra sportieve. Na de bespreking met de raad van bestuur, hebben we besloten om een verandering door te voeren. Dat was het goede moment. We hadden beslissing al eerder genomen, maar aangezien we tegen Anderlecht moesten spelen, hebben we besloten om het aan de spelerskern te vertellen na de wedstrijd".