Koningin Mathilde op bezoek in Hotelschool Gent

De leerlingen van Hotelschool Gent hebben deze middag een lunch gemaakt voor niemand minder dan koningin Mathilde. De hotelschool heeft wat te vieren, want de horeca-afdeling bestaat 50 jaar en de bakkerij 30 jaar. De koningin ging langs op de verschillende afdelingen en proefde van een praline die speciaal voor haar gemaakt was.

De koningin bezoekt de hotelschool niet zomaar, want de school heeft dit jaar iets te vieren. De horeca-afdeling bestaat 50 jaar en de bakkerij 30. De hotelschool waagde het erop en nam contact op met het paleis. Met succes.

Luc De Wispelaere - directeur Hotelschool Gent: "We hebben effectief een aangetekend schrijven verricht aan het koninklijk paleis en enkele maanden later hebben we effectief het bericht gekregen dat ze effectief kwam. Het koninklijk paleis is voor ons niet echt onbekend, want wij doen elk jaar wel een aantal recepties en diners die we verzorgen met onze leerlingen. We zijn al vaak, bij wijze van spreken, bij haar thuis geweest en we wilden haar nu alles eens tonen hier bij ons op school".

Na een rondleiding door het gebouw, is het tijd om naar de keuken te gaan. Hier bereiden de leerlingen een lunch voor de koningin. Op het menu: een carpaccio van coquille en als hoofdgerecht dorade met witlof en een saus van mierikswortel. 

insluiten