zaterdag 2 december
1°C
0 km

Kritiek op masterplan Bottelare

Het centrum van Bottelare, deelgemeente van Merelbeke, heeft sinds twee weken een nieuw mobiliteitsplan met een zone 30, straten met eenrichtingsverkeer en fietsstraten. Een aantal wegen werd ook geknipt, om het verkeer voor fietsers en voetgangers veiliger te maken. Samen met het nieuwe mobiliteitsplan ondergaat Bottelare de komende jaren ook een dorpskernvernieuwing, waardoor er ook heel wat parkeerplaatsen zullen sneuvelen. Het zogenaamde masterplan van Bottelare werd goedgekeurd in de gemeenteraad, maar op de uitvoering ervan komt er nu al heel wat kritiek.

Bewoner Wim Coens is één van de mensen die problemen heeft met de uitvoering van het masterplan. Hij inspecteert vandaag de kersverse gele paaltjes die hier sinds 16 augustus aan het einde van de Rood Beeldekenstraat in Bottelare werden neergepoot. Deze zogenaamde knip in de straat moet het sluipverkeer tegengaan en de verkeerssituatie in de buurt veiliger maken voor fietsers en voetgangers. Deze knip maakt deel uit van een nieuw mobiliteitsplan dat in het centrum van Bottelare werd uitgerold. De dorpskern wordt volledig heraangelegd en groener gemaakt, waardoor er meer plaats zal zijn voor ontmoeting en evenementen. Maar het nieuwe mobiliteitsplan oogst nu al heel wat kritiek.

Wim Coens, inwoner Bottelare: "we hebben een facebookgroep opgericht waarin er nu toch al 180 leden zitten en die willen ook zeker wel een petitie tekenen, ze willen het dorp terugbrengen tot 100 jaar geleden, maar toen waren er maar 2 mensen met een auto, de dokter en de apotheker bij manier van spreken, an al de rest reed met de fiets, maar nu heeft elk gezin 2 auto`s, en iedereen wil op straat parkeren omdat iedereen bouwt op kleine percelen waar er geen plaats is om te parkeren dus parkeert men op de straat, maar ja, dat gaat niet he".

De Merelbeekse schepen van Mobiliteit, Luc Van Huffel, wou vandaag niet voor de camera reageren. Maar hij liet wel verstaan dat het schepencollege oren heeft naar de bezorgdheden van de inwoners van Bottelare. Hij hoopt dan ook zo snel mogelijk met een aantal inwoners te kunnen samenzitten.