dinsdag 26 september
23°C
2 km

Lego is 90 jaar jong, Carolien is superfan!

Vandaag, dag op dag, bestaat Lego 90 jaar. De Deen Kirk Kristiansen begon toen met het bouwen van klein houten speelgoed. Wat hij toen niet wist, is dat hij aan de wieg stond van een van de grootste speelgoedbedrijven ter wereld. 90 jaar lang evolueerden de iconische bouwstenen. En nu nog altijd zorgen ze voor bouwplezier bij jong en oud. We trokken naar Lego-fan Carolien uit Gentbrugge.

Carolien verzamelde en bouwde de laatste jaren een mooie collectie Lego. Ze noemt het haar eigen Legostad. Los van de stad vind je in heel haar appartement nog andere bouwwerken terug. Het begon allemaal met de Taj Mahal, daarna was het lockdown en kwamen de verschillende bouwsets binnen. Het resultaat mag gezien worden. Carolien wist van de verschillende sets een mooi geheel te maken, maar is ook zelf erg creatief met Lego.

Carolien Vanhoorde, Lego-fan: "Ik vind het vooral leuk om kleine details in mijn stad aan te brengen. Ik heb zelf ook een Instagram Lego pagina waar ik kleine scenes uit Lego nabouw en die dan daarop zet. Ik vind het eigenlijk wel bijzonder. Lego is eigenlijk een speegoed maar toch trekt het ook volwassenen aan, dat vind ik er wel heel leuk aan. Ook het feit dat je met Lego heel ver kan gaan in details vind ik ook wel superleuk. Ook het feit dat Lego onverwoestbaar is. Als ik zo'n huis laat vallen, bouw ik het gewoon opnieuw".