donderdag 18 april
11°C
0 km

Lierde investeert 4 miljoen euro in nieuw sportpark

De gemeente Lierde investeert 4 miljoen euro in een gloednieuw sportpark. Daar zal plaats zijn voor twee voetbalvelden, twee beachvolleybalterreinen, een finse piste en een buitenfitness. Iedereen zal gebruik kunnen maken van de nieuwe accommodatie. Als er geen bezwaren worden ingediend, kunnen de werken starten tegen de zomer van 2024.

Veel meer dan wat aarde en gras is er nog niet te zien. Maar als alles goed gaat, komt het nieuwe sportpark ter hoogte van de Bergstraat. 

De gemeente keurde het ruimtelijk uitvoeringsplan maandag goed tijdens de gemeenteraad.

Jurgen Soetens (Voor Lierde) - burgemeester Lierde
"Er zullen twee voetbalterreinen komen. Een terrein zal aangelegd worden in kunstgras, het ander in natuurgras. Tussen de velden komt er een kleedkamergebouw waar er een perfect zicht is op de beide velden. We kiezen ook voor een laag gebouw, het zal niet hoger zijn dan 3,5 meter. Waarom doen we dat? U ziet dat het hier een mooi landschap is en we willen de sportinfrastructuur laten verinken in het landschap zodanig dat er op de mooie natuur zo weinig mogelijk impact is voor het zicht van de mensen en ook voor de omwonenden."