dinsdag 16 april
9°C
113 km

Lotte Kopecky blikt terug op tweede zege in de Ronde

Het was een hoogdag voor de wielerliefhebbers gisteren. DE Ronde van Vlaanderen trok door de regio. En bij de vrouwen kregen we zelfs een regionale winnaar. Lotte kopecky kwam helemaal alleen toe in Oudenaarde en won zo voor de tweede keer op rij de Ronde van Vlaanderen. Een knappe prestatie, want Kopecky was bijna 20 kilometer alleen in de aanval. 

Lotte Kopecky maakte vandaag wat tijd voor de pers. Ze volgde zichzelf gisteren op als winnaar van De Ronde van Vlaanderen. Voor de supporters een uitgemaakte zaak, de renster zelf had wat meer tijd nodig voor ze het echt door had. 

Lotte Kopecky, winnaar Ronde van Vlaanderen: "Ik durfde het pas echt te geloven, vijf kilometer voor de finish want die laatste strook was echt zo hard wind tegen dat ik dacht als ik hier zo meteen zonder energie val dan kunnen het nog lange kilometers worden". 

Dat energiepijl schoot nog meer de lucht in op de Oude Kwaremont. Daar wist Kopecky de Italiaanse Silvia Persico af te schudden. Met dank aan de duizenden supporters. 
Met deze tweede zege op Vlaanderens mooiste komt Lotte Kopecky op de lijst der groten te staan samen met wereldkampioene Annemiek van Vleuten. De Nederlandse tweevoudige winnares moest de Ronde vroeger verlaten door een val. Veel tijd om te bekomen van haar tweede zege heeft Kopecky niet. Zondag wacht een nieuwe uitdaging. Parijs Roubaix. Ook dat was een doel dit jaar. En daarna wellicht een nieuwe trofee als Flandrienne van het Jaar. 

Lotte Kopecky, winnaar Ronde van Vlaanderen: "Ja, daar kan er misschien eentje bijkomen".