zaterdag 2 maart
10°C
10 km

Maak van Black Friday een Green Friday

U wordt er al een tijdje mee om de oren geslagen en vandaag is het dan zover, Black Friday. Die fameuze koopjesdag die uit Amerika is overgewaaid. Maar er is ook kritiek Black Friday. De milieuorganisatie Go Forest probeerde vandaag wat tegengas te geven en verandere Black Friday naar Green Friday. Ze trokken de straat op in Gent en riepen mensen op om vandaag ook even aan het klimaat te denken. Voorbijgangers konden een boom kopen aan een lage prijs, die dan later ook duurzaam zal aangeplant worden.

Weer of geen weer. Voor de hoogdag van de kortingen, Black Friday, komen we blijkbaar toch massaal uit ons kot. Het stadscentrum van Gent was vandaag dan ook goed gevuld met koopjesjagers. Maar niet iedereen is Black Friday genegen. Lokale handelaars zien de Amerikaanse kortingendag met lede ogen aan en ook de leden van Go Forest wilden graag wat tegengas geven. Zij kleurden Black Friday vandaag wat groener en maakten er Green Friday van. Ze trokken in Gent de straat op en vroegen aan passanten om vandaag ook even wat geld over te houden ten gunste van het klimaat. Zo konden de voorbijgangers een boom aankopen tegen een lage prijs.

Sarah Parent, Go Forest: "Wij staan in de winkelstraten van Gent en wij willen aan de mensen hier  bomen verkopen, We zijn niet anti-shoppen maar we willen tonen van shoppen kan maar wel op een bewuste manier, en ook nadenken van heb ik het echt nodig of koop ik het gewoon omdat het in korting staat".

De voorbijgangers hadden de keuze om een boom aan te kopen voor een lokaal bos dat in Wallonie zal worden aangeplant, of een boom die in de mangroves van Madagascar zal worden geplant. En dat een boom echt niet zoveel kost, wilde Go Forest vandaag ook graag nog eens bewijzen door de vergelijking te maken met enkele lokale specialiteiten, zoals Gentse neuzekes of een frietje Julien. Wie dat kan betalen, kan zich ook de aankoop van een boom veroorloven, vinden ze bij Go Forest.