vrijdag 12 augustus
33°C
0 km

Marnix is de sneeuwheld van zijn straat

Al 2 jaar zorgt Marnix Willems uit Maldegem voor een sneeuwvrije straat. Hij bouwde daarvoor zijn grasmachine om tot sneeuwruimer. De buren kunnen ’s morgens veilig naar het werk. 

Marnix woont in een straat waar de strooiwagens niet passeren. Bij sneeuw-en vriesweer is het er gevaarlijk glad. En daar moest iets aan veranderen, want de combinatie van sneeuw en ijs kan dan wel leuk zijn, het is ook gevaarlijk voor oudere mensen. 

Eigen sneeuwruimer 

Marnix bouwde zijn grasmachine om tot een sneeuwruimer. Hij ging aan de slag met een metalen plaat en een houten balk en kan zo, per keer dat hij passeert, een strook van 1,5 meter vrijmaken. Hij doet dat ’s morgens vroeg. Dan is de sneeuw vers en nog niet vastgereden. 

Alleen voor de buurt

Marnix zijn buren zijn bijzonder opgetogen met de inspanningen van hun buurman. Er komen zelfs al andere straten solliciteren naar de man zijn diensten. Maar dat is hij niet van plan. Het is Marnix vooral om zijn eigen buren te doen. Die wil hij een veilig vertrek bezorgen ’s morgens. Een kleine moeite, want Marnik amuseert zich in de sneeuw.