Meat and More opent nieuw distributiecentrum in Aalter

In Aalter is een gloednieuw distributiebedrijf officieel in gebruik genomen. `t Gaat om de productie -en distributiesite van voedingsbedrijf Meat&More. Dankzij een nieuw transportsysteem wordt de productiesite nu verbonden met het distributiecentrum. Op die manier kunnen ze het transport van vleesproducten en kant- en klare maaltijden veel duurzamer laten verlopen.

Voedingbedrijf Meat&More is al meer dan twintig jaar in Aalter gevestigd, maar dankzij dit gloednieuwe distributiecentrum zit het hele productieproces nu ook op een plaats. deze transportband die de productiesite met het distributiecentrum verbindt, is dan ook het promkstuk van het bedrijf. Alles wat met vlees te maken heeft, van charcutterie tot kant-en klare maaltijden passeert hier over de transportband.

Geert Ally, CEO Meat&More: "Ik ben hier twintig jaar geleden gestart met anderhalf hectare industriegrond en zo zijn we kunnen evolueren door de aankoop van onze buurtpercelen. En het is een zeer groot voordeel dat ook de logistieke site naast onze productie kon worden gebouwd. Stel u even voor dat we deze activiteit aan de andere kant van Aalter hadden moeten bouwen, dan hadden we heel veel transport via de weg moeten doen - Hoeveel vrachtwagens houden jullie dan van de baan per dag dankzij dit systeem? Het hangt er vanaf als het volle vrachten zijn of niet, maar we mogen toch stellen dat er anders twintig tot dertig ritten zouden moeten georganiseerd worden tussen onze productie en onze distributie, dus we zijn heel gelukkig dat we dit alles op 1 site kunnen realiseren".

En de transportband zal het de komende weken en maanden erg druk krijgen, want in Aalter produceren ze per week zo`n 500.000 producten> Die worden vanaf nu allemaal via deze band naar het distributiecentrum gerold. Op de productie -en distributiesite in Aalter zijn er momenteel 550 personeelsleden aan het werk. En dat kunnen er in de toekomst nog meer worden.