Medewerkers UZ Gent zetten schouders onder eigen versie Griekse tragedie

Op de campus van het UZ Gent wordt het hele weekend toneel gespeeld. Niet door acteurs, maar wel door een groep medewerkers van het universitair ziekenhuis.

Onder leiding van professionele theatermakers brengen ze een eigen hedendaagse versie van de Griekse tragedie Antigone. Ze lieten zich inspireren door de grote en kleine levensvragen waar ze in hun werkomgeving, het ziekenhuis, elke dag mee geconfronteerd worden.

Hoe kunne we het goede doen? Welke offers vinden we rechtvaardig? Hoe gaan we om met leven en sterven? Sophocles thema’s zijn nog net zo springlevend als eeuwen geleden. Maar de theatermakers van het UZ Gent hebben aan de Griekse tragiek een flinke dosis hoop en humor toegevoegd.

 

‘Antigone. Garagisten van het lichaam, verzorgers van de ziel’ is het verhaal van de Gentse familie De Landtsheer. Een familie die getroffen wordt door het noodlot. In de kliniek komen ze oog in oog te staan met het onvermijdelijke. Is alles om zeep, of krijgen ze als familie een tweede kans?

Het toneelstuk wordt twee dagen lang opgevoerd op verschillende locaties op de campus van het UZ Gent. Alle voorstellingen zijn uitverkocht.