Meetjesland lanceert collector's item voor het goede doel.

Het Meetjesland heeft er een collector's item bij. Bij Brouwerij Van Steenberge in Ertvelde is vanmorgen een magnumfles Augustijn Grand Cru voorgesteld. En vooral de fles is uniek. Daarop prijkt een etiket met een illustratie van de hand van kunstenaar Lukas Verstraete, zelf afkomstig uit Eeklo. Er komen maar 1750 flessen op de markt en ze worden enkel in de Meetjeslandse cafes en enkele hoeves verkocht. Een deel van de opbrengst gaat naar de dienst oncologie van het AZ Alma. 

Er zit een lekker biertje in, maar vandaag gaat het vooral om de fles. 

Sven De Wever, Plattelandscentrum Meetjesland: "In samenwerking en overleg met brouwerij Van Steenberge hebben we een unieke fles ontwikkeld. Een fles van 1.5 liter, Augustijn Grand cru, waarbij het etiket getekend is door de kunstenaar Lukas Verstraete". 

Lukas Verstraete, illustrator: "Zelf afkomstig van Eeklo dacht ik direct een link te leggen met de legende van de herbakker. Waarbij je op de fles zelf in vier delen de stappen ziet die je doorgaat als je zelf naar de herbakker stapt. Ik dacht, het is misschien een leuke link met bier drinken. Als je de hele fles opdrinkt heb je misschien hetzelfde effect als een uitstap naar de herbakker. Dan zie je alle mensen mooier, dan zie je ze knapper dan ze zijn". 

Er zijn maar 1750 flessen geproduceerd en die zijn enkel te koop in de acht Meetjeslandse cafes en enkele hoeves uit de streek. Per verkochte fles gaat er 1 euro naar de dienst oncologie van het AZ Alma in Eeklo.