Meetjesland werkt met drempelvrije bibliotheken

Voor wie graag een boek uileent in het Meetjesland is er goed nieuws. Want in de Regiobibliotheken van het Meetjesland moet je voortaan geen boete meer betalen als je een boek wat te laat terugbrengt. Het moet de drempel verlagen om naar de bib te komen en meer te lezen, vooral voor kinderen. 

Bij de Meetjeslandse regiobibliotheken moet je vanaf nu niet meer stressen als je je boek een beetje te laat terugbrengt, want je moet geen boete meer betalen. Op die manier willen ze hier nog meer mensen stimuleren om naar de bib te komen, en het bespaart de bib zelf ook heel wat werk. 

Katrijn Van Puymbroeck - ArtA'A Aalter: "Eigenlijk doen we daar werk dat we niet graag doen. Dat is ook onze focus niet. We willen liever focussen op leesplezier, leesbevordering, en dat zijn zaken die naar de achtergrond verdwenen daardoor". 

Herinneringen sturen, financiële overzichten opmaken, het kost heel wat tijd en moeite, en dat is niet in verhouding met de inkomsten die de bib uit het boetegeld haalt. Weg ermee dus, en in de plaats komt een systeem op basis van meer vertrouwen. 

Katrijn Van Puymbroeck - ArtA'A Aalter: "We rekenen een beetje op het verantwoordelijkheidgevoel van de klant. De collectie is er voor iedereen, zorg dan ook dat andere leners na jou ook het boek tijdig kunnen lenen".