Ministers bezoeken Overkophuis in Gent

De Vlaamse ministers Hilde Crevits en Bart Somers hebben vandaag een bezoek gebracht aan het Overkophuis in Gent. Da's een plek waar jongeren tussen 12 en 25 elkaar kunnen ontmoeten, kunnen praten over hun problemen en indien nodig professionele hulp krijgen. Beide ministers zien het belang in van deze ontmoetingsplekken, daarom zal minister Crevits aan de Vlaamse Regering vragen, om ruim anderhalf miljoen euro te investeren in de Overkophuizen. 

In februari 2018 opende het Overkophuis in de Drabstraat in Gent de deuren. Nu zijn we bijna 5 jaar verder en het is duidelijk dat jongeren nood hebben aan dit soort van ontmoetingsplekken. Elke dag komen hier een 50-tal jongeren langs en op jaarbasis passeren er gemiddeld 1700 bezoekers. Het belang van deze Overkophuizen is dus groot, dat merken ook de Vlaamse ministers Hilde Crevits en Bart Somers. Toch is er nog ruimte om de werking van de OverKophuizen nog te verbeteren en uit te breiden. En dat is Vlaams minister Crevits ook van plan. Zij wil ruim anderhalf miljoen euro investeren.

Hilde Crevits (CD&V) - Vlaams minister van Welzijn: "Ik vind het vooral van belang dat er geïntegreerd gewerkt wordt. Dat betekent dus dat je afstapt van het idee: ja we moeten een diagnose stellen en we verwijzen je door en nog eens door, en nog eens. Hier heb je diverse organisaties die op een vrij informele wijze samen zijn. Als de jongeren hier binnenkomen worden ze als mens bekeken en wordt er op een informele manier bekeken wat je probleem is. Ik geloof echt in deze werking en het is mijn bedoeling om heel binnenkort mijn bedoeling om dit dossier aan de regering voor te leggen om bijkomend te investeren in de OverKophuizen".