dinsdag 28 november
3°C
15 km

Mirto gaat bedrijven helpen met A.I.

Maatwerkbedrijf Mirto, met vestigingen in Drongen en Eeklo, wil bedrijven helpen die werken met artifiële intelligentie. Op dit moment kan AI al heel veel, maar voor sommige toepassingen is toch nog een menselijke hand nodig. Het maatwerkbedrijf biedt nu een dienstverlening aan waardoor de systemen van bijvoorbeeld de Vlaamse Overheid of navigatieontwikkelaar TomTom sneller en efficiënter kunnen werken.

Artificiële intelligentie, het is alomtegenwoordig vandaag. Met artificiële intelligentie kan er al heel veel, maar nog lang niet alles. Bij maatwerkbedrijf Mirto in Drongen zijn ze met een project gestart waarbij ze artificiële intelligentie gaan helpen.

Inge Schroijen - algemeen directeur Mirto vzw: "Op dit moment is er nog een hele grote nood aan manuele verwerking van data om systemen van artificiële intelligentie te versterken om ervoor te zorgen dat wanneer artificiële intelligentie/machine learning een bepaalde herkenning doet, dat ze ook de herkenning op een correcte manier uitvoeren".

Dat klinkt allemaal wat ingewikkeld en ver van ons bed, maar eigenlijk is het heel simpel als je er een concreet voorbeeld bijneemt.

Inge Schroijen - algemeen directeur Mirto vzw: "Dit is een zeer concrete testcase die we aan het uittesten zijn voor het 1700-nummer van de Vlaamse overheid. Dat is het informatienummer. Wat doen we heel concreet. De vragen die op dat nummer terechtkomen worden gecapteerd. Het is de doelstelling van de Vlaamse overheid dat wanneer iemand belt, om die onmiddellijk naar de correcte operator door te sturen. Dat loopt nog niet altijd even soepel. Dus wat zijn wij aan het doen? Wij zijn al die vragen aan het toekennen aan een aantal categorieën. Heel concreet dit is nu een vraag die is binnegkomen over de KMO-portefeuille. Wat gaan onze medewerkers doen? Zij gaan binnen deze categorieën aanduiden dat het gaat over de KMO-portefeuille. daardoor zal een beller de volgende keer rechtstreeks terechtkomen bij de persoon die hen daar meer informatie over kan geven".

Bij Mirto zijn ze al een tijdje bezig met een aantal testprojecten. Nu het wel lijkt te werken, zijn ze ook op zoek naar echte klanten. De dienstverlening die het maatwerkbedrijf nu aanbiedt, is uniek in Oost-Vlaanderen.