"Mooiste stadion, slechtste veld". Hein Vanhaezebrouck ontgoocheld over staat van het veld na zware regenval

Gisterenavond speelde voetbalclub KAA Gent de heenmatch van de achste finales van de Conference League tegen het Turkse Basakshehir. Na een vroeg tegendoelpunt, al dan niet in buitenspel, namen de Buffalo's de match in handen. Ze domineerden de Turkse ploeg en scoorden snel de 1-1. Maar meer zat er niet in. De zware regenval vormde de grasmat van de Ghelamco Arena om tot een echte modderpoel en de bal rolde voor geen meter meer. Een zware ontgoocheling voor coach Vanhaezebrouck, zo bleek achteraf op de persconferentie.  

Een gemiste kans, want alles was aanwezig om Basaksehir te kloppen. Alleen de drive om te winnen was er nog niet bij de start. Die kwam pas later. Maar sportief was er zeker iets mogelijk. Dat zei Vanhaezebrouck meteen na de match. Jammer genoeg was het extra sportief onmogelijk om te voetballen. Het veld was onbespeelbaar door het water en de modder. 

Hein Vanhaezebrouck, trainer KAA Gent: "En dat is heel spijtig, want we zagen toen al dat ons veld ons in de steek liet, al voor de rust. En dat is een grote ontgoocheling voor mij. Het is niet de eerste keer dat ik het er over heb. We hebben het mooiste stadion van het land, maar we hebben één van de minste velden van heel de competitie. En dat betaal je vandaag cash, want ik was ervan overtuigd dat we vandaag op een bespeelbaar veld toch iets konden doen. De jongens geloofden er ook in. Dit was misschien het moment om Basaksehir te kloppen"

Reactie club op website

De club zelf reageerd vandaag al via een bericht op haar website. Woensdag lag er sneeuw op het veld en had de club aan de UEFA gevraagd om Bahakshehir op een ander veld te laten trainen. De bezoekers wilden dat niet en de UEFA volgde hen daarin. Bovendien hebben de speciale groeilampen minder gewerkt in november en december door de energiecrisis en zijn er de laatste tijd veel matchen gespeeld op de mat van de Ghelamco Arena. De club komt maandag samen met alle betrokken partijen om te bekijken wat er moet gebeuren. Na het seizoen krijgt de Ghelamco al zeker een nieuwe, doorlatende toplaag.