Nieuwe bestemming Campinasite Sleidinge

In Sleidinge zijn de bouwwerken aan de oude melkfabriek van start gegaan. Een deel van de oude Campinafabriek wordt gesloopt , de rest blijft behouden. Op termijn moet de site plaats bieden aan 39 KMO’s uit de buurt. 

In 2015 trok de laatste werknemer van de toenmalige melkfabriek in Sleidinge de deur achter zicht dicht. Sindsdien staat de site aan de wittemoer er verlaten bij. Na 7 jaar verloedering is men er eindelijk gestart met het realiseren van een nieuwe kmo zone die heel toepasselijk De Melkerij zal heten. Duurzaam is het sleutelwoord van dit project. Op de daken van de units komen zonnepanelen, achteraan de site komt een bos van 6000 m². Er komen ook publiek toegankelijke laadpalen voor elektrische auto’s en met waterputten en infiltratiegrachten wil men de waterhuishouding regelen op de site. En zelfs de oude gebouwen gaan zo maar niet tegen de vlakte.

 

Maaike Spanhove - Global Estate Group: "Achter ons zijn bestaande loodsen die niet meer helemaal goed waren, maar waarvan de structuren wel nog bruikbaar zijn. In plaats van die structuren helemaal af te breken, hebben we beslist om die zo veel mogelijk te gaan behouden, maar daar wel nieuw units in te gaan bouwen".

Geen zware industie 

Het nieuwe bedrijventerrein is er voor kleine, regionale ondernemers zoals een timmerman of een loodgieter. Die bedrijven kunnen zich op De Melkerij vestigen. Grote bedrijven met veel verkeer worden niet toegelaten, want de hinder voor de buurt moet zo klein mogelijk blijven. Als er bedrijfjes zijn die nu al dringend op zoek zijn naar ruimte, daar heeft De Melkerij ook goed nieuws voor. De oude hallen achteraan de site zijn reeds volledig opgeknapt.