donderdag 18 april
11°C
246 km

Nieuwe superdrone voor politiezone Deinze-Zulte-Lievegem

De politiezone Deinze-Zulte-Lievegem stelt vandaag haar nieuwe drone voor. Het is een bijzonder geavanceerd toestel, met verschillende camera's die van heel veraf nauwkeurige beelden kunnen maken. De drone zal vooral worden ingezet op grote evenementen en om vermiste personen op te sporen. 

Hun vorige drone, uit 2018, was intussen verouderd, en dus heeft de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem geïnvesteerd in dit nieuwe model. Het is een echt paradepaardje. Bestand tegen extreme weersomstandigheden, uitgerust met camera's van hoge kwaliteit en tegelijk licht en compact. 

Renaat Vandeskelde - hoofdinspecteur dienst Interventie: "Dit is momenteel het beste toestel op de markt verkrijgbaar. Dit toestal is heel compact en heel efficiënt naar batterijmanagement. We kunnen even lang vliegen met twee batterijen als met zes batterijen. We hoeven niet meer te wisselen van camera tussen de warmtecamera en de zoomcamera, dat is mooi geïntegreerd in één toestel. Het is het beste op de markt en we kunnen er alles mee doen wat we wensen"

Een geavanceerd apparaat dus, en daar hebben ze bij de politiezone echt wel nood aan. Vooral op plaatsen waar veel volk bij elkaar komt, is een extra paar ogen vanuit de lucht onmisbaar voor de veiligheid. De drone wordt steeds bediend door twee personen: een piloot die het toestel bestuurt, en een waarnemer die de camera bedient.