zaterdag 15 juni
18°C
1 km

Nooddorp voor Oekraiense vluchtelingen wordt gezelliger

In Oostakker heeft het nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen aan de Eikstraat, een aantal gloednieuwe gemeenschappelijke ruimtes bijgekregen. Er is een speeltuin voor de kinderen en een gebouw met zaaltjes voor ontspanning en onderwijs. Op die manier wil de stad Gent ervoor zorgen, dat de bewoners van het nooddorp kunnen ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten.

Veel aandacht voor de kinderen en jongeren in het dorp

Het nooddorp voor Oekraiense vluchtelingen in Oostakker begint er steeds meer als een echt dorp uit te zien. Nu is er ook een openbaar gebouw, een speeltuin en een picknickzone met barbecues. Het moet het dorp leefbaarder maken, vooral ook voor de kinderen en jongeren die er wonen. Met het nieuwe schooljaar voor de deur, is er extra aandacht voor de schoolgaande jeugd. Eén van de zaaltjes in het nieuwe gebouw wordt ingericht als ruimte voor huiswerkbegeleiding. 

Evita Willaert (Groen) - schepen van Onderwijs Gent
``Het is vooral de bedoeling om een plek te geven omdat mogelijk te maken. Het zijn mooie woonunites, maar ze zijn niet supergroot. Hier is er ook plaats om dat te doen. Ouders kunnen elkaar daarin ondersteunen, kinderen kunnen elkaar helpen, en ook andere partners zijn niet uitgesloten. We hebben heel veel partners voor huiswerkbegeleiding. Ik ben er zeker van dat zij ook Oekraïense kinderen begeleiden. Ook dat is op die manier mogelijk met de andere partners in de stad die dat sowieso al doen.  ``