vrijdag 14 juni
19°C
57 km

Ontmasker de Geest van Zomergem

In deze erfgoedweek test de erfgoedcel van Comeet in het Meetjesland een nieuwe app uit. Een app die op vraag van de leerkrachten geschiedenis van de SV Middenschool in Zomergem werd ontwikkeld. Want zij wilden op speelse wijze de geschiedenis van het dorp meegeven aan hun leerlingen. Vanmorgen trokken die gewapend met gsm en een zak vol tips de straat op, om er tijdens een route van 3 km vanalles te weten te komen over het Zomergem van weleer.

Vera Lootens, leerkracht geschiedenis, SV Middenschool Zomergem: "Het idee ontstond toen we iets  wilden doen met de lokale geschiedenis; de leerlingen van het tweede jaar middelbaar krijgen les over de Grieken en de Romeinen maar weten erg weinig over Zomergem".

De leerlingen trekken enthousiast de straat op. Want er valt best wat te leren over de geschiedenis van Zomergem. De makers van het spel zijn gaan samenzitten met een heemkundige die de geschiedenis van Zomergem door en door kent.  Er werden een aantal interessante punten geselecteerd, vooral menselijke weetjes over de geschiedenis van Zomergem , en die zijn in 11 verhaaltjes gegoten. Het brengt de leerlingen op verschillende plaatsen in de gemeente. De makers dromen ervan om het spel toegankelijk te maken voor wandelaars of fietsers die de dorpskern bezoeken.