Oost-Vlamingen laten zich zien op de Zesdaagse

De Zesdaagse van Gent is over halfweg en dus is het tijd om een balans op te maken. Na een hele avond koersen gisteren staan de Nederlanders Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip aan de leiding, gevolgd door twee Belgische duo's: De Vylder/Ghys en Van den Bossche/Hesters. Met het publiek achter zich, kunnen de Belgen bij momenten dat tikkeltje meer. En gisteravond was er aan steun geen gebrek. Wij maakten een sfeerverslag van een feestelijke avond.

Een bomvol middenplein zingt en danst mee met Gunther Neefs. De nieuwe LED-verlichting in 't Kuipke zorgt voor extra sfeer en dan doet een mens al eens zot. Vraag dat maar aan Johan Musseeuw, hij was gisteren de mystery guest. Terug naar het sportieve dan, want daar vallen de Belgen op. Niet alleen de favorieten, maar ook deze jonge Milan Van den Haute, 18 jaar en afkomstig uit Oudenaarde.

Milan Van den Haute - Etixx: "Ja, dat is toch wel speciaal om als 18-jarige mijn debutant te maken, zeker na vorig jaar de Toekomstzesdaagse gewonnen te hebben. Dat is zeer speciaal. Hoe is dat voor jou om tussen de meer ervaren renners te rijden, steek je daar wat van op? Ja, zeker dat geeft wel een bepaalde indruk van tegen die grote namen te koersen. Ik probeer zoveel mogelijk van hen te leren en dat ben ik nu volop aan het doen. Iedereen zegta ltijd dat de sfeer in 't Kuipke iets uniek is, hoe beleef jij dat? Ja, dat is zeker iets uniek. Ik heb vorig ook Rotterdam gedaan bij de elites en het publiek hier is echt fantastisch. Droom je ervan om hier ooit de eindoverwinning te behalen? Ja sowieso, dat is het doel".

Het Gentse duo Van den Bossche en Hesters veroveren de harten van het Gentse Kuipke. De Zesdaagse is halfweg, Jules Hesters heeft een goed gevoel.

Jules Hesters - Belgaclima / DS Plastics: "Ja, we voelen wel dat we veel supporter shebben, maar we proberen ons ook te focussen op het sportieve en we proberen zoveel mogelijk te winnen en punten te verzamelen en als het kan de Zesdaagse winnen. Zit het er dit jaar echt in denkje om te winnen? We zijn pas halfweg en er is nog veel mogelijk. We staan nog met 5 ploegen op overwinningskoers, dus waarom niet?