Oosterzele schrapt alle activiteiten tijdens paasvakantie, enkel noodopvang

In Oosterzele worden alle activiteiten tijdens de paasvakantie geschrapt. Dat heeft het gemeentebestuur beslist. Er wordt noodopvang voorzien voor kinderen van ouders die een attest van de werkgever kunnen voorleggen.

Komende paasvakantie geen sportkampen, speelpleinwerking en buitenschoolse kinderopvang in Oosterzele. Het gemeentebestuur annuleert ze allemaal na grondig overleg. Volgens het gemeentebestuur is het onder de nieuwe richtlijnen niet mogelijk om de opvang -zoals ze voorzien was- te organiseren. 

"Een beslissing die we niet graag nemen"

“We merken dat in deze fase van de pandemie de voorkeur gaat naar het openhouden van scholen." zegt schepen voor Sport en Jeugd Elsy De Wilde. "Daarom lijkt het ons, naast de vooropgestelde regels, ook niet verstandig om tijdens de vakantieperiode kinderen van verschillende scholen te gaan mixen. We begrijpen dat dit voor veel kinderen ontgoochelend is en dit voor de ouders heel wat praktische en organisatorische problemen met zich mee kan brengen. Dit is dan ook een beslissing die we niet graag nemen, maar waar we ons wel toe genoodzaakt zien.”

Geen telewerk mogelijk? Dan is er noodopvang

Het gemeentebestuur voorziet wel noodopvang voor kinderen van ouders voor wie telewerk niet mogelijk is. Die ouders moeten dan wel een attest van de werkgever kunnen voorleggen. Ook kinderen uit een kwetsbare thuissituatie mogen naar de noodopvang.