Oosterzele waarschuwt voor asbestdeeltjes na brand

Bij de brand in het scoutslokaal in Oosterzele dit weekend zijn asbestdeeltjes in de tuinen van de omliggende huizen terechtgekomen. De gemeente Oosterzele waarschuwt 9 omliggende huizen voor mogelijk asbestgevaar. Er is ook een deskundige aangesteld om stalen te nemen.

Vandaag nam een expert stalen in de tuin van een huis vlak naast het afgebrande scoutslokaal. Bij de brand dit weekend zijn asbestdeeltjes vrijgekomen en nu wordt volop onderzocht waar die zijn neergekomen en hoe schadelijk ze zijn. Dat het na de brand heeft geregend, is een geruststelling, want dan dwarrelen er geen deeltjes meer rond. 

Pieterjan Keymeulen (CD&V) - schepen van Jeugdwerk Oosterzele: "Die stalen zullen opgestuurd worden naar het lab en we verwachten daar later deze week resultaten van. Op basis van die resultaten zal een gespecialiseerde firma de asbest verwijderen uit de mensen hun tuinen om zo terug tot een normaal niveau te komen waarbij de tuin van de mensen weer gewoon beschikbaar is zoals voorheen". 

Want voorlopig hebben de directe omwonenden de raad gekregen om zo veel mogelijk uit hun tuin weg te blijven. De gemeente heeft direct brieven uitgestuurd om te informeren.