Op zoek naar meer vrouwelijke wetenschappers in het Duivelsteen

Wetenschap is niet enkel een mannenzaak. Van daaruit vertrekt het project GirlsinSTEM. Een twintigtal meisjes uit verschillende Europese landen verzamelden deze week in Gent om zich onder te dompelen in de wetenschap, in de hoop dat meer meisjes voor een wetenschappelijke studierichting kiezen. 

Sinds vorige week vrijdag kamperen zo'n 20 meisjes tussen 14 en 25 jaar in het Geeraard de Duivelsteen in Gent. De meisjes komen uit allerlei landen in Europa en maken deel uit van het project GirlsinSTEM.eu. Dat wil ervoor zorgen dat meisjes hun geest openen en creativiteit tonen in een wereld die niet alleen voor mannen is, namelijk de wetenschap. 

BROEI
Na eerdere stops in Spanje en Frankrijk, leerden de meisjes bij BROEI in Gent, een doe-en denkplek voor jongeren, over coderen.  Ze bouwden ook een zelfbesturende schildermachine en een digitaal muziekinstrument. Vandaag mochten ze hun creaties aan het publiek presenteren. 

Gelijkheid en inclusie
Het project liep hand in hand met De Creatieve STEM, waar op Europees niveau wordt samengewerkt aan de ontwikkeling van projecten die gelijkheid en inclusie bevorderen. STEM staat voor Science (wetenschap), Technology (technologie), Engineering (ingenieurswetenschappen) en Mathematics (wiskunde).