woensdag 27 september
24°C
3 km

Opbouw Rijvers Festival

Na twee jaar kan ook het Rijvers Festival in Zomergem komend weekend opnieuw plaatsvinden. Het Rijvers Festival groeide in enkele jaren tijd uit tot een groot festival met maar liefst vier podia. Om de bezoekers vier dagen onder te dompelen in een unieke sfeer wordt momenteel alles in gereedheid gebracht.

Het lijkt wel of je aankomt in Disneyland. De grote poort van het Rijvers Festival brengt je via een enorme laan naar de 'stars stage', 'beats stage', 'love stage' en de 'TikTok Meet and Greet Stage'. Om de verschillende podia, eetstanden en randanimatie klaar te krijgen tegen komende vrijdag wordt er al een tijd lang hard gewerkt.

"De voorbereidingen zijn in feite al meer dan een maand geleden gestart", vertelt Floris Benoit. "Deze week en vorige week zie je dat daar enorm veel extra power achter komt en dat we ons helemaal klaar maken voor de grote opening op vrijdag."

"Snelst groeiende festival van Vlaanderen"
Ze noemen zichzelf daar het "snelst groeiende festival van Vlaanderen. "Maar anderzijds ook wel hét famillefestival van Vlaanderen. De papa van het gezin kan naar Absynthe Minded gaan kijken, de mama Clouseau, de tienerdochter gaat richting #LikeMe en de tienerzoon kan meegenieten van het TikTok-podium. Op die manier is er voor elk wat wils."

Hittegolf
De weergoden zijn het festival goed gezind. Misschien wel te goed. Een hittegolf vraagt op een festivalterrein om extra maatregelen. "We hebben extra geïnvesteerd in schaduwshelters", vertelt Benoit. "Er komt een extra lange vernevelingsstraat waar mensen kunnen verfrist worden door water en we voorzien ook mensen die rondgaan met zonnecrème om iedereen in te smeren. Dus we zijn klaar voor een mooi zomers festivalweekend."