Oudenaarde is een stad met drie sterren!

De stad Oudenaarde krijgt in de nieuwe groene gids van Michelin maar liefst 3 sterren. Dat wil zeggen dat volgens de toeristische gids, Oudenaarde meer dan een bezoek waard is. Daarmee heft de Adriaan Brouwerstad zich op hetzelfde niveau als Brussel, Gent, Brugge en Antwerpen. Zowel de toeristische dienst, als de lokale handelaar en de burgemeester van Oudenaarde zijn super fier.

De Groene Gids van Michelin deelt de sterren uit op basis van 9 objectieve criteria. Zo wordt er onder andere gekeken naar de reputatie van de plaats, de schoonheid, de charme en wat er allemaal te beleven valt. Oudenaarde scoort daar overal uitmuntend en  krijgt zo 3 sterren.

Marnic De Meulemeester (Open Vld) - burgmeester Oudenaarde: "Wij zijn daar bijzonder fier op. Het is uiteindelijk de hoogste onderscheiding die wij kunnen bekomen. We staan daar toch onmiddellijk naast een aantal andere grootsteden. Zoals als daar zijn Brussel,  Gent, Brugge en Antwerpen. In dat opzicht zijn we bijzonder tevreden en is het niet alleen voor de stad Oudenaarde maar voor de ganse regio Vlaamse Ardennen is dat toch wel een enorme opsteker". 

Wanneer een stad een ster krijgt toegekend, wil dat zeggen dat die een bezoekje waard is. Twee sterren wil zeggen dat een omweg naar deze stad de moeite waard is en bij drie sterren, zoals nu bij Oudenaarde, zegt Michelin dat je gerust op reis kan gaan naar deze stad.  En dat horen de hoteluitbaters heel graag. Met 3 sterren bekroond worden in de Groene Gids Michelin is één ding, ze behouden is de nieuwe uitdaging, maar daar zijn ze klaar voor in Oudenaarde.