Oudenaarde is klaar voor de Werktuigendagen

Dit weekend  is Oudenaarde weer het centrum van de land- en tuinbouw in Vlaanderen.  Op de 2 jaarlijkse werktuigendagen kan je zoals altijd heel wat nieuwe machines en technieken zien. En wellicht zal het stikstofakkoord vaak over de tongen gaan. De organisatie van de werktuigendagen hoopt ook daarover de landbouwer te kunnen bijstaan.

Naar verwachting zullen er dit weekend zo'n 60.000 mensen een bezoek brengen aan de werktuigendagen in Oudenaarde. Onder hen heel wat landbouwers die naar de nieuwigheden binnen hun sector komen kijken. Want de landbouwer staat vandaag voor heel wat uitdagingen om zijn beroep te kunnen uitoefenen. 

Joris Van Olmen - voorzitter Werktuigendagen: "U noemt het stikstofdossier maar er zijn de klimaatdoelstellingen, de geo-politieke situatie en diens meer. Die allemaal directe of indirecte impact hebben op zowel de landbouwbedrijven als de toeleveranciers. Dat is een uitdaging maar voor ons als beurs een opportuniteit in die zin dat wij voor de landbouwers willen zijn"

De organisatie kan ook rekenen op een toenemende belangstelling van exposanten. Zo stijgt het aantal standen van 200 naar 215.  Daarnaast zijn er zoals altijd demonstraties van de nieuwste machines en technieken.

Joris Van Olmen - voorzitter Werktuigendagen: "Anderzijds proberen we ook met gerichte themademonstraties ook de nodige informatie te geven aan de tuin- en landbouwers. Dit jaar of deze editie focussen we vooral op duurzaam bodembeheer. Zijn er 2 demonstraties rond het oppervlakkig inwerken van groenbemesters. En alternatieven voor onkruidbestrijding".