zaterdag 2 maart
10°C
9 km

Oversteken op de N9 in Lievegem wordt veiliger

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vier kruispunten aan de N9 in Lievegem extra beveiligen. Nu zijn daar geen duidelijke oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Zij moeten nu in een keer de drukke gewestweg kruisen en dat zorgt vaak voor gevaarlijke situaties. Met een aantal nieuwe eilanden in de middenberm worden de kruispunten nu veiliger gemaakt.  

Wie de N9 al eens heeft moeten oversteken te voet of met de fiets zal het aan de lijve ondervonden hebben. Het is geen gemakkelijke opdracht. Omdat het veiliger te laten verlopen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer,  op vraag van de gemeente Lievegem, een oplossing aangeboden.

Kim Martens (CD&V) - burgemeester Lievegem: "Op het hele traject langs de N9 hier voor Lievegem, dat gaat over 4 oversteekplaatsen dat we toch als knelpunt aanzien. We proberen die veiliger te maken door inderdaad die oversteekplaatsen veiliger te maken door midden eilanden te plaatsen. Zodat de zwakke weggebruiker, de fietser  en de voetganger toch een keer in het midden van de baan veilig halt kan houden. Om dan in 2 bewegingen over te steken".

De N9 is een gewestweg en dus is het de Vlaamse overheid die beslist over her inrichting. Als alles volgens plan verloopt zouden de beveiligde oversteekplaatsen er  tegen mei 2024 moeten liggen. Tijdens de werken zou er geen grote verkeershinder zijn.