zaterdag 2 maart
10°C
6 km

Plannen voor scholencampus op The Loop

HOGENT en Syntra Midden-Vlaanderen willen samen een campus bouwen op The Loop in Sint-Denijs-Westrem, meer bepaald tussen Flanders Expo en woonwarenhuis IKEA. Concrete plannen zijn er nog niet, maar de intentie om te bouwen is er wel. Technische opleidingen zoals elektrotechniek of bouw zullen een plaats krijgen in de nieuwe campus. Daarnaast moet het ook een plek worden voor bij-en nascholingen. 

Tussen Flanders Expo en IKEA wordt er binnenkort misschien gebouwd. HOGENT en Syntra Midden-Vlaanderen slaan de handen in elkaar voor een nieuwe scholencampus. Samen met NV Grondbank The Loop en stadsontwikkelingsbedrijf sogent is er een intentieovereenkomst ondertekend. Dat betekent dat de 4 partners nu gaan bekijken hoe haalbaar het project is op deze locatie.

Sandra Heleyn - coördinator Leven Lang Ontwikkelen HOGENT: "Wij zoeken eigenlijk een nieuwbouw om vooral onze technische opleidingen van de twee partners onder 1 dak te brengen. Denk daarbij aan de HVAC opleding waar we rond ventilatiesystemen samenwerken. Maar evenzeer de bouwopleiding, mode, textiel..."

Danny Verbeyst - verantwoordelijke infrastructuur Syntra: "Wij hebben nu al voor bepaalde opleidingen zoals HVAC een samenwerking. Maar daar is het zo dat de theoretische opleiding in HOGENT doorgaat en dat de praktijkopleiding bij ons in Aalst doorgaan. Hier willen we die gewoon samenbrengen.

De krachten bundelen en de kosten delen. Dat is het doel van deze samenwerking. Het nieuwe gebouw zou 15.000 vierkante meter groot zijn en zal van 's morgens vroeg tot 's avonds laat gebruikt worden. Niet alleen voor klassieke lessen, maar ook voor bij- of nascholingen.