Pleegzorg zoekt pleeggezinnen via musea

In Oost-Vlaanderen staan er op dit moment 270 kinderen, jongeren en volwassenen op een wachtlijst voor een pleeggezin. Omdat het alsmaar moeilijker wordt om gezinnen te vinden, lanceert Pleegzorg een nieuwe campagne over heel Vlaanderen.

In verschillende musea staat sinds kort een soort totempaal. Daarop staan tekeningen van gezinnen, maar één familielid ontbreekt. Op die manier wil Pleegzorg mensen overtuigen om iemand extra in hun gezin op te nemen.

Walter Leenders - regioverantwoordelijke Pleegzorg: "In Oost-Vlaanderen zijn er 19 musea die deelnemen waaronder het Guislainmuseum. Het is een kunstwerk van Chrostin. Het stelt een totempaal voor waarbij er een grote diversiteit aan pleeggezinnen te zien is. Wij hebben geprobeerd om de diversiteit aan pleeggezinnen daarop af te beelden. Het gaat over alleenstaande gezinnen, gezinnen met een LGBTQ-achtergrond, gezinnen van diverse leeftijden en verschillende orgines. Bedoeling is dat mensen in het museum een stickertje krijgen en op zoek gaan op de totempaal naar een geschikt pleeggezin voor het kind dat ze gekregen hebben op het stickertje".

insluiten