Politie en parket zoeken naar exhibitionist in Horebeke

Politie en parket zijn op zoek naar een man die zich woensdag begon te bevredigen voor enkele spelende kinderen aan een school in Horebeke. Van de man is voorlopig geen spoor. De politie gaat nu buurtbewoners verhoren, camerabeelden bekijken en extra toezicht houden aan de schoolpoort. Wie iets gezien heeft, kan terecht bij de lokale politie.

Afgelopen woensdag is een man enkele kinderen in de gaten aan het houden ter hoogte van basisschool 2geltje in Sint-Maria-Horebeke. De man doet plots zijn broek open en begint te masturberen in het zicht van de kinderen. Die beginnen te schreeuwen. De man vertrekt en loopt richting de kerk. 

Lisa De Wilde - parket Oost-Vlaanderen: "Afgelopen woensdag rond 15 uur is waren enkele jongeren getuige van een man die exhibitionisme zou hebben gepleegd. Even later zijn ze dat ook gaan melden aan een wijkagent die zich in de buurt bevond. De politie van de zoen Brakel-Horebeke en het parket zijn een opsporingsonderzoek gestart om de feiten te onderzoeken".

Als de jongeren naar huis gaan, zien ze de man op een veld stappen ter hoogte van de Matersestraat. De man merkt hen op en zet het op een lopen. Sindsdien is hij spoorloos.

Lisa De Wilde - parket Oost-Vlaanderen: "De politie gaat momenteel patrouilleren in de buurt. Zij gaan ook buurtbewoners en getuigen gaan beluisteren alsook camerabeelden gaan opvragen. De politie gaat ook een verhoogd toezicht uitvoeren op de scholen, ze zijn daar nu ook al mee bezig. Feiten van openbare zedenschennis in de omgeving van minderjarigen wordt uiteraard enorm serieus genomen en er gaat alles aan gedaan worden om de verdachte te vatten".