zondag 5 februari
8°C
0 km

PostNL bouwt nieuw distributiecentrum in Evergem

Postbedrijf PostNL is in Evergem begonnen met de bouw van een nieuw sorteer-en distributiecentrum. Het complex zal zo'n 20.000 vierkante meter groot worden en op piekmomenten zullen er meer dan 100.000 pakjes kunnen passeren. Het centrum gaat eind dit jaar open en PostNL zoekt nog nieuwe medewerkers.  Met het nieuwe complex in Evergem speelt het pakjesbedrijf in op de enorme groei van de e-commerce.

De pakjessector blijft maar groeien en dus moet ook PostNL een versnelling hoger schakelen. Hier op het bedrijventerrein Grote Nest in Evergem bouwt het postbedrijf een nieuw, hoogtechnologisch sorteer- en verdeelcentrum. Het nieuwe complex in Evergem is nog maar het tweede distributiecentrum dat PostNL bouwt in ons land, het bedrijf heeft er ook al één in Willebroek. PostNL zal hier een enorme hoeveelheid pakjes verwerken, op piekmomenten tot 100.000 stuks. Elke dag zullen 175 bezorgers die pakjes verdelen in de regio, maar PostNL verwacht weinig verkeershinder.

Lies Florentie woordvoerder PostNL België: "Wij hebben die locatie natuurlijk ook gekozen, dat was een van de belangrijkste criteria, omwille van de ontsluiting. We hebben een mobiliteitsplan opgesteld en hier is het mogelijk om met deze capaciteit ons werk uit te voeren".

PostNL wil in 2030 alle pakjes uitstootvrij bezorgen. Daarom wordt er ook in Evergem volop ingezet op duurzaamheid, met een dak vol zonnepanelen en een laadplein voor elektrische bestelwagens. 

Het centrum zal eind dit jaar open gaan. In tussentijd wacht PostNL nog een juridische strijd, want er loopt nog steeds een gerechtelijk onderzoek naar sociale fraude bij het pakjesbedrijf. Het proces daarover werd uitgesteld naar later dit jaar.

Lies Florentie woordvoerder PostNL België: "Kijk wij hebben de ambitie om verder te blijven groeien. Dat tonen wij ook door hier in Evergem een nieuw sorteercentrum te zetten. Wij kijken naar de start van de rechtzaak uit en dan zien we verder".