dinsdag 16 april
9°C
1 km

PVDA deelt rode kaarten uit aan Europese ministers

De PVDA heeft vanmorgen actie gevoerd aan de KAA Gent arena. Zij waren iets minder stil. Met luide fluitjes en rode kaarten voor de Europese ministers van financiën, wilden de militanten bekomen dat ons land het  Europees besparingsplan van tafel veegt. Dat plan wordt binnen in de Arena besproken en zal, volgens PVDA, ten koste gaan van onder andere de gezondheidszorg.

Een delegatie van PVDA staat de ministers van Financiën uit de verschillende Europese landen op te wachten aan de KAA Gent arena. Daar is er vandaag een Europese financiële top . De ministers worden uitgefloten en krijgen een rode kaart.

Rudi Kennes – Europese lijsttrekker PVDA: "Zoals we gehoord hebben gaan er enorme besparingen op ons afkomen, 27 miljard. Dat betekent nog minder bussen, nog minder gezondheidszorg. Dat is ons eigen doodsparen. We denken dat het een heel slecht idee is".

Volgens de partij zou het departement defensie de besparingsdans ontlopen. Iets wat deze militanten niet kunnen begrijpen. 

Rudi Kennes – Europese lijsttrekker PVDA: "Wij hebben horen waaien dat men van plan is omdat buiten die begroting te houden. Het dus wel heel straf zijn dat daar weer geld zou voor gevonden worden. Maar voor onze mensen, voor onze gezondheid voor onze pensioenen, voor ons onderwijs.  Wat is dat voor een toekomst? Een volk dat bespaart op zijn onderwijs bespaart op zijn toekomst".

En dus krijgen de ministers een rode kaart.